Diş Beyazlatma Tedavisi Nedir?
Diş beyazlatma nedir?
Diş beyazlatma tedavisini kısaca diş içerisindeki renk pigmentlerinin kimyasal reaksiyon sonucu beyazlatılması olarak açıklayabiliriz.
Kaç tip diş beyazlatma tedavisi vardır?
Diş Beyazlatma tedavisi, klinik ve ev uygulaması olarak 2 farklı şekilde uygulanabilir. Klinik uygulama yönteminde kısa sürede daha hızlı sonuç alınır. Ev uygulamasında süre biraz daha uzar fakat etkisi klinikte uygulanan beyazlatma ile benzer düzeyde olur.
Diş beyazlatma işlemi dişe zarar verir mi?
Hastaların klinikte beyazlatma ile ilgili sordukları ilk soru “ Diş beyazlatma dişe zarar veriyor mu?” sorusu olmaktadır.Bu uygulamanın halk arasında dişi aşındırdığı ya da dişe zarar verdiği ile ilgili yanlış bir inanış vardır. Diş beyazlatma, dişin üzerine uygulanan jel ve ışık kombinasyonu sonucunda oluşur.
Her hastaya diş beyazlatma işlemi uygulanabilir mi?
Beyazlatılacak diş çok dikkatli seçilmelidir. Minesi aşınmış dişlere beyazlatma tedavisi uygulanması çok sakıncalıdır. Böyle bir durumda hasta çok fazla hassasiyet hissedebilir. Bir diğer dikkat edilecek durum ise diş renginin çok fazla sarı olmadığı durumlarda diş beyazlatma uygulamasıdır. Çünkü bir diş ne kadar fazla sarıysa o kadar fazla beyazlayacaktır.
Tedavide her dişi beyazlatmak mümkün müdür?
Diş renginin tonu da beyazlatma tedavisinin başarısını etkileyen faktörlerden bir tanesidir. Grimtrak renge sahip olan dişlerin beyazlaması çok zordur. Bu renge sahip dişlerin beyazlatılması öncesi hastanın çok iyi bilgilendirilmesi gerekmektedir. Klinik uygulamarımız sonucunda beyazlatma tedavisinde ortalama 2-3 renk tonu açılma görmekteyiz.
Diş beyazlatma tedavisi sonrası nelere dikkat edilmesi gerekir?
Beyazlatma işlemi uygulandıktan sonra 2 hafta süre ile yediklerimize ve içtiklerimize çok dikkat etmeliyiz. Çay, kahve, sigara, çikolata, kola, portakal suyu ve vişne suyu gibi içerisinde renk barındıran yiyecekler ve içeceklerden olabildiğince uzak durmak beyazlatmanın kalıcılığını arttıracaktır. Yine bu dönemde diş bakımının çok dikkatli yapılması ve diş üzerinde birikintilerin sürekli temizlenmesi uygulamanın başarısını arttıracaktır. Beyazlatma tedavisinden sonra kişinin hassasiyetine bağlı olarak değişmekle beraber ortalama 1-2 gün diş hassasiyeti olması normaldir. Bu dönemde ağrı kesici kullanılabilir.
Her ortamda diş beyazlatma uygulanabilir mi?
Marketlerde satılan beyazlatma ürünlerinin kullanılması kesinlikle sakıncalıdır. Dişlerinize ve diş etlerinize zarar verme ihtimaliniz çok yüksektir. Beyazlatma uygulaması diş hekimi kontrolünde gerçekleştirilmelidir. Diş hekiminize diş beyazlatma uygulaması istediğinizi söylediğinizde sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.